Składniki na 4 porcje:
- 1 duża pierś z kurczaka
- mąka pszenna
- 2 jajka
- bułka tarta
- przyprawa do kurczaka
- papryka w proszku
- sól
- olej do smażenia
Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki ok. 2 cm x 3 cm. Wrzucamy je do miski i przyprawiamy solą, papryką i przyprawą do kurczaka. Mieszamy i odstawiamy na chwilkę, aby się przegryzło.
W tym czasie szykujemy panierkę. Na jednym talerzyku wysypujemy mąkę, a na drugim bułkę tartą. W miseczce rozkłócamy jajka.
Na patelnię wlewamy sporo oleju, tak mniej więcej na 2 cm i ustawiamy mały ogień. Kurczaczki obtaczamy kolejno w mące, jajku i mące i smażymy z każdej strony na rumiano. Podawać z sosem czosnkowym lub keczupem, jak kto woli.
Takie pyszności na noc.....:)
OdpowiedzUsuńBardzo podobne robię...:)
Zlikwiduj proszę te obrazki...:)
Łatwiej będzie dodać komentarz i szybciej...:)
A sorki, widzisz w jedym blogu usunęłam, a tu zapomniałam :P
Usuń