Z tą potrawą było troszkę inaczej. Meilowo dostałam reklamę z zamieszczonym w niej przepisem na Rybę po indiańsku. Przyciągnęła moją uwagę i wiedziałam, że muszę tego spróbować !
No i przyprawa jest już u mnie :), ba.... nawet przepis wypróbowany, a rybka pochłonięta w całości :D
SKŁADNIKI:
- filet Tilapii ( równie dobrze można użyć innej ryby)
- 2 cebule
- 2 pomidorki
- ok. szklanka mleka
- przyprawa do ryb Alaska
WYKONANIE:
- Filet rybny solimy i moczymy w mleku przez 2 godziny.
- Naczynie żaroodporne wykładamy folią aluminiową i kładziemy na nią rybę.
- Rybę przykrywamy dość grubymi plastrami cebuli.
- Na cebulę kładziemy plasterki pomidora.
- Posypujemy wszystko obficie przyprawą do ryb Alaska.
- Zawijamy folię i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez około godzinkę.
Indianie to wiedzą co dobre ;)
A sprawcą zamieszania jest przyprawa do ryb ALASKA - Visana
Skład: koper, szałwia, oregano, bazylia, pietruszka, susze warzywne, kwasek cytrynowy, pieprz, sól.
Tą i inne mieszanki przypraw można zakupić tu ---------> http://www.algi24.com.pl/index.php?k123,przyprawy-visana
Pomidory z cebula lubię.Nigdy na wpadła bym na to,ze można połączyć je z rybą.Chyba wypróbuję to nietypowe połączenie.
OdpowiedzUsuńPrzepis fajny, szkoda że nie mam piekarnika :(
OdpowiedzUsuńPasowałby mieć czynny piekarnik :)
OdpowiedzUsuńbardzo ciekawe danie:d
OdpowiedzUsuńno to mi ale smaku narobiłaś na takie pyszności :)
OdpowiedzUsuńMniam mniam... ślinka leci :))
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie i wspólnej obserwacji :)
Poza szałwią mam wszystkie przyprawy, więc mogę spróbować sama zrobić taką mieszankę. Wygląda ciekawie.
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie ;)
OdpowiedzUsuń