Francuskie paluszki

Niezwykle prosty do wykonania przepis, a bardzo przydatny w razie niespodziewanej wizyty gości.


SKŁADNIKI:                                                                                                                                           


  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 3 średnie jabłka
  • łyżka cukru
WYKONANIE:                                                                                                                                         
  1. Jabłka obieramy ze skórki i wycinamy środki i blendujemy.
  2. Ciasto francuskie rozkładamy na blaszce razem z papierem do pieczenia.
  3. Rozsmarowujemy cienką warstwę masy jabłkowej na cieście.
  4. Ciasto pionowo zginamy na pół i nacinamy paseczki.
  5. Posypujemy cukrem.
  6. Pieczemy według instrukcji na opakowaniu ciasta.


A na koniec kroimy i mamy paluszki :)



WTF ? ? z tym Bloggerem, że tak zmienia zdjęcia? Wygląda jakbym zamiast jabłka jagody dodała :/

11 komentarzy:

  1. Ale bym sobie teraz coś zjadła.. i to coś tak pysznego jak na zdjęciach omnomnomnom :D
    Blogger ostatnio wprowadził autokorektę zdjęć, możesz ją wyłączyć w ustawieniach konta G+ (gdzieś w ustawieniach dotyczących zdjęć) chociaż po zdjęciach nie widzę żeby jabłka przypominały jagody :P

    OdpowiedzUsuń
  2. Twoje jabłka wyglądają na moim monitorze jak... jabłka. Ciasto francuskie to dobry produkt, z którego można szybko stworzyć sporo smacznych rzeczy.

    OdpowiedzUsuń
  3. smakowicie to wygląda, będe musiała kiedyś spróbować;))

    OdpowiedzUsuń
  4. wchłonęlibyśmy wszystko!!:) mniam!!

    OdpowiedzUsuń
  5. niby takie proste, ale nigdy na to nie wpadłam ;) wygląda smakowicie

    OdpowiedzUsuń
  6. Wygląda smakowicie, muszę spróbować!

    OdpowiedzUsuń
  7. świetne
    a-co-dzis-na-obiad.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

to i owo DLA ZDROWIA