SKŁADNIKI:
- 0,5 kg szynki wieprzowej
 - 1 duża cebula
 - mieszanka przypraw do mięsa wieprzowego lub gyros
 - 1 łyżeczka mąki
 - 3 szklanki wody
 - olej do smażenia
 
Mięso kroimy jak na kotlety na ok 1cm szerokości. Podsmażamy na oleju po ok. 2 minuty na stronę. Dodajemy cebulę pokrojoną w półksiężyce. Smażymy aż się lekko zarumieni. Dolewamy trzy szklanki wody i dodajemy mieszankę przypraw. Dusimy pod przykryciem ok. 25 minut, aż mięso będzie miękkie.Co jakiś czas mieszamy. Dodajemy 1,5 łyżeczki mąki rozrobionej z wodą- jak do zupy. Gotujemy minutkę i zestawiamy z ognia.
Smacznego :) 
Smaczne:) Miłego dnia
OdpowiedzUsuńO, smaczne smaczne! Wiem, ponieważ robimy często coś takiego :)
OdpowiedzUsuń