Sałatka ryżowa z tuńczykiem


Mój bunt przeciwko kanapkom do pracy.
Kanapki... kanapki...kanapki... ileż można? 
Czasem potrzeba urozmaicenia. Raz na tydzień funduje sobie jako śniadanko sałatkę.W tym tygodniu padło na ryżową z tuńczykiem.











Składniki:
  • 1 torebka ryżu
  • 1 puszka tuńczyka rozdrobnionego w sosie własnym
  • 0,5 puszki groszku
  • 1 mała cebulka
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • papryka ostra w proszku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

 Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Gdy ostygnie wrzucamy do miseczki razem z tuńczykiem, groszkiem, małą cebulką pokrojoną w kosteczkę, natką pietruszki i majonezem. Doprawiamy i wrzucamy na minimum godzinę do lodówki - musi się przegryźć. U mnie stoi całą noc więc, problemu nie ma.

Taka porcja starcza mi na dwa kolejne dni w pracy.



Znacie przepisy na jakieś pyszne sałatki? Podzielcie się :)

2 komentarze:

  1. Wesołych Świąt,
    dużo uśmiechu,
    miłości, radości,
    szczęścia i wrażliwości.

    OdpowiedzUsuń
  2. Moja mama czasem robi taką sałatkę, jest bardzo dobra.
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń

to i owo DLA ZDROWIA