Czy wy też za małolata jedliście taki chlebek?Ah... smaki dzieciństwa....
SKŁADNIKI:
- 4 kromki chleba
 - 1 jajko
 - zioła prowansalskie
 - sól
 - olej
 
PRZYGOTOWANIE:
Najlepiej do tej przekąski wykorzystać suchy już chlebek, którego już i 
 tak do niczego innego nie wykorzystamy. Na patelni rozgrzewamy olej. 
Jajko wbijamy do miseczki i rozkłócamy.  Przyprawiamy szczyptą soli i 
ziołami prowansalskimi. Każdą kromkę chleba  maczamy w jajku z 
przyprawami i smażymy na patelni z każdej strony. 
Najprostsze co może być. Nie wymaga nawet użycia noża jeśli chlebek już krojony :P

oj tak, to także mój smak dzieciństwa :)
OdpowiedzUsuńCoś pysznego! <3
OdpowiedzUsuńUwielbiam, ale robię troszkę inaczej ;)
OdpowiedzUsuńZdradz jk to też spróbuje :)
UsuńJajka roztrzepuję, na talerzyk wylewam mleko, dodaję do niego 2 łyżeczki cukru waniliowego. Chleb maczam w mleku, po 2 sekundach w jajku i na patelnię, a zapach cudnie roznosi się po domku :)
Usuńwypróbuję na pewno :)
UsuńTaaaak..zdecydowanie mój smak dzieciństwa:D Przepyszne i genialne w prostocie:))
OdpowiedzUsuńUwielbiam <3
OdpowiedzUsuńCzęsto robię je sobie na kolacje.
Bardzo lubię:)
OdpowiedzUsuńZnam, znam, czasem lubię zjeść :D
OdpowiedzUsuń