Chlebek w jajku - smak dzieciństwa


Czy wy też za małolata jedliście taki chlebek?
Ah... smaki dzieciństwa....
















SKŁADNIKI:

  • 4 kromki chleba
  • 1 jajko
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • olej


 PRZYGOTOWANIE:
Najlepiej do tej przekąski wykorzystać suchy już chlebek, którego już i tak do niczego innego nie wykorzystamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Jajko wbijamy do miseczki i rozkłócamy. Przyprawiamy szczyptą soli i ziołami prowansalskimi. Każdą kromkę chleba maczamy w jajku z przyprawami i smażymy na patelni z każdej strony. 


Najprostsze co może być. Nie wymaga nawet użycia noża jeśli chlebek już krojony :P


10 komentarzy:

  1. oj tak, to także mój smak dzieciństwa :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam, ale robię troszkę inaczej ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zdradz jk to też spróbuje :)

      Usuń
    2. Jajka roztrzepuję, na talerzyk wylewam mleko, dodaję do niego 2 łyżeczki cukru waniliowego. Chleb maczam w mleku, po 2 sekundach w jajku i na patelnię, a zapach cudnie roznosi się po domku :)

      Usuń
    3. wypróbuję na pewno :)

      Usuń
  3. Taaaak..zdecydowanie mój smak dzieciństwa:D Przepyszne i genialne w prostocie:))

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam <3
    Często robię je sobie na kolacje.

    OdpowiedzUsuń
  5. Znam, znam, czasem lubię zjeść :D

    OdpowiedzUsuń

to i owo DLA ZDROWIA