SKŁADNIKI:
- 0,5kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
- 15dag żółtego starkowanego sera
- 2 jajka
- 1 łyżka suszonej natki pietruszki
- 1 płaska łyżeczka gałki muszkatołowej
- sól
- pieprz
- bułka tarta
- olej lub oliwa
PRZYGOTOWANIE:
.Z mięsa sera i 1 jajka wyrabiamy 
jednolitą masę. Przyprawiamy ją natką pietruszki, gałką muszkatołową, 
solą i pieprzem. Formujemy małe kotlety i obtaczamy w roztrzepanym jajku
 oraz bułce tartej. Smażymy z obu stron na rumiano. 
Prawda, że prosto? 
 
 
mmmmmmmmm :) pyszności
OdpowiedzUsuńale pyszniasto wygląda!!!!
OdpowiedzUsuńsuper pomysł, nie pamiętam kiedy ostatni je jadłam:)
OdpowiedzUsuńSmaczny pomysł, pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuń