A jaka satysfakcja :)
SKŁADNIKI na 3 hot-dogi:
- 3 parówki
- 1 długa bagietka
- musztarda
- majonez
- ketchup
- 1 duży liśc kapusty pekińskiej
- surówka z rzepy
- surówka z kapusty kiszonej
- ogórek kiszony
- pomidor
Parówki gotujemy. Liść kapusty pekińskiej dzielimy na trzy. Bagietkę kroimy na 3 równe części. Każdą część rozkrajamy z jednego boku. Smarujemy środek majonezem. Na peikinkę kładziemy ugotowaną parówkę i smarujemy ją musztardą. Z jednego końca kładziemy surówkę z rzepy, a z drugiego z kapusty kiszonej. Polewamy ketchupem, a na wierzch kładziemy po dwa plasterki pomidora i ogórka kiszonego.
Ja najadłam się jednym :)
A wy jakie domowe fast-foody lubicie i robicie?
Oh!
OdpowiedzUsuńMam ochotę na domowego hot-doga w polskiej bułce..
Smakowicie wyglądają Twoje dzieła :)
Aż tak widać, że to polskie?:P Współczuje,ja bym zapewne też tęskniła za naszym pieczywem :)
UsuńMniaaaaaaaam! Ja marzę o tym, żeby nauczyć się robić pyszne ciasto na pizzę :)
OdpowiedzUsuńsuper:)
OdpowiedzUsuńDomowe są najlepsze:)
OdpowiedzUsuńwow
OdpowiedzUsuńAle wygląda smakowicie!!:) Mnie tak mama nauczyła że to co moge sama w domu zrobić to nie warto kupować, bo wiadomo co jesz! :)
OdpowiedzUsuńNo i bardzo mądrze mama uczyła :) Ostatnio staram się właśnie co raz więcej rzeczy sama robić.
UsuńDomowe są najlepsze, robiliśmy w weekend :)
OdpowiedzUsuń