Aromatyczne zimowe piwko smakowało mi na zimno, ale podgrzane już nie koniecznie.
Trzecią butelkę trunku wykorzystałam kulinarnie i musze powiedzieć, że kurze udka pieczone w Książęcym Korzennym Aromatycznym wyszły żeczywiście aromatyczne ....
Wykorzystałam:
- 3 udka
- przyprawę do kurczaka
- butelka piwa Książęce Korzenne Aromatyczne
A wykonanie banalnie proste.
- Umyć udka.
- Przyprawić i włożyć do naczynia żaroodpornego.
- Wlać piwo.
- Piec przez ok. 45 minut w piekarniku ustawionym na 180 stopni.
- Co 15 minut przekładać na drugą stronę.
Podałam małżowi taką porcyjkę i stwierdził, że ładne cysuszki z ziemniaków :P
Bardzo apetycznie wygląda to danie i widzę,że faktycznie jest proste :)
OdpowiedzUsuńBardzo ładnie się prezentuje.
OdpowiedzUsuńMniam!
OdpowiedzUsuńrewelacja :)
OdpowiedzUsuńjak to się stało, że przegapiłam Twoją smaczną stronę??? :)))
OdpowiedzUsuńnaprawiam błąd i obserwuję ;)
Nie przepadam...
OdpowiedzUsuńładne cycuszki z ziemniaków hehe ;) Ja sie zabieram do spróbowania tego przepisu juz nie wiem ile;)
OdpowiedzUsuńmniam, ja się odchudzam, a tu takie smakołyki!
OdpowiedzUsuńKarola