Udka w piwie Książęce Korzenne Aromatyczne

Jak już pisałam w ostatnim poście miałam ostatnio przyjemność degustowania specjalnej edycji piwa Książęcego.

Aromatyczne zimowe piwko smakowało mi na zimno, ale podgrzane już nie koniecznie.
Trzecią butelkę trunku wykorzystałam kulinarnie i musze powiedzieć, że kurze udka pieczone w Książęcym Korzennym Aromatycznym wyszły żeczywiście aromatyczne ....



Wykorzystałam:
  • 3 udka
  • przyprawę do kurczaka
  • butelka piwa Książęce Korzenne Aromatyczne

 A wykonanie banalnie proste.
  1. Umyć udka.
  2. Przyprawić i włożyć do naczynia żaroodpornego.
  3. Wlać piwo.
  4. Piec przez ok. 45 minut w piekarniku ustawionym na 180 stopni.
  5. Co 15 minut przekładać na drugą stronę.



Podałam małżowi taką porcyjkę i stwierdził, że ładne cysuszki z ziemniaków :P

8 komentarzy:

  1. Bardzo apetycznie wygląda to danie i widzę,że faktycznie jest proste :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo ładnie się prezentuje.

    OdpowiedzUsuń
  3. jak to się stało, że przegapiłam Twoją smaczną stronę??? :)))
    naprawiam błąd i obserwuję ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. ładne cycuszki z ziemniaków hehe ;) Ja sie zabieram do spróbowania tego przepisu juz nie wiem ile;)

    OdpowiedzUsuń
  5. mniam, ja się odchudzam, a tu takie smakołyki!

    Karola

    OdpowiedzUsuń

to i owo DLA ZDROWIA