SKŁADNIKI:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 3 średnie jabłka
- łyżka cukru
- Jabłka obieramy ze skórki i wycinamy środki i blendujemy.
- Ciasto francuskie rozkładamy na blaszce razem z papierem do pieczenia.
- Rozsmarowujemy cienką warstwę masy jabłkowej na cieście.
- Ciasto pionowo zginamy na pół i nacinamy paseczki.
- Posypujemy cukrem.
- Pieczemy według instrukcji na opakowaniu ciasta.
A na koniec kroimy i mamy paluszki :)
WTF ? ? z tym Bloggerem, że tak zmienia zdjęcia? Wygląda jakbym zamiast jabłka jagody dodała :/
Super pomysł :D
OdpowiedzUsuńZgłodniałam ;/
OdpowiedzUsuńAle bym sobie teraz coś zjadła.. i to coś tak pysznego jak na zdjęciach omnomnomnom :D
OdpowiedzUsuńBlogger ostatnio wprowadził autokorektę zdjęć, możesz ją wyłączyć w ustawieniach konta G+ (gdzieś w ustawieniach dotyczących zdjęć) chociaż po zdjęciach nie widzę żeby jabłka przypominały jagody :P
Mniam, pysznie wygladają
OdpowiedzUsuńTwoje jabłka wyglądają na moim monitorze jak... jabłka. Ciasto francuskie to dobry produkt, z którego można szybko stworzyć sporo smacznych rzeczy.
OdpowiedzUsuńsmakowicie to wygląda, będe musiała kiedyś spróbować;))
OdpowiedzUsuńwchłonęlibyśmy wszystko!!:) mniam!!
OdpowiedzUsuńniby takie proste, ale nigdy na to nie wpadłam ;) wygląda smakowicie
OdpowiedzUsuńależ to pysznie wygląda!
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie, muszę spróbować!
OdpowiedzUsuńświetne
OdpowiedzUsuńa-co-dzis-na-obiad.blogspot.com