Składniki:
- 30-40 dag. łososia świeżego
- ok. 75g. szpinaku świeżego
- dwa ząbki czosnku
- pół kostki fety
- paczka ciasta francuskiego
- jajko
- sól
- pieprz
- masełko do smażenia
Liście szpinaku myjemy, osuszamy i siekamy. Na patelni rozgrzewamy
masełko i podsmażamy lekko szpinak. Dodajemy do niego posiekany drobno
czosnek i smażymy z dwie minutki.
Rozkładamy na blaszce od piekarnika
ciasto francuskie (wraz z papierem do pieczenia). Kładziemy na środek
łososia. Przyprawiamy go lekko solą i pieprzem.Na rybę układamy szpinak,
a potem fetę pokrojoną w kosteczki.
Zawijamy wszystko ciastem w wielki
pieróg, by nie było nigdzie dziur. Wierzch ciasta smarujemy roztrzepanym
jajkiem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i pieczemy
przez ok. 25 minut.
SMACZNEGO !
Wygląda bosko :)
OdpowiedzUsuńłosoś, szpinak i ciasto francuskie, to jest niebo w gębie, kochana :)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł:) tez taki czasem robię:)
OdpowiedzUsuńAle pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam łososia, ale tej wersji jeszcze nie próbowałam :)
OdpowiedzUsuńwygląda rewelacyjnie, aż zrobiłam się głodna :)
OdpowiedzUsuńNa pewno cudnie pachnie i smakuje
OdpowiedzUsuńwygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńwygląda smacznie, dziękuję za przepis
OdpowiedzUsuńMniam, mniam aż mi ślinka pociekła.
OdpowiedzUsuńo rany jak pysznie wygląda!!! aż mi burczy w brzuchu! :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam ciasto francuskie w wersji wytrawnej, zapisałam przepis, wypróbuję koniecznie!
OdpowiedzUsuńAle smacznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńMniaam! Ale bym takiego zjadła :D Aż mi w brzuchu burknęło :)
OdpowiedzUsuńAle mi narobiłaś smaka! Wszystkie składniki uwielbiam!
OdpowiedzUsuń