Ciasto:
·       
2 szklanki mąki
·       
2 szklanki mleka
·       
3 jajka
·       
3 łyżki oleju
·       
Sól
Połączyć
     wszystkie składniki ciasta i zmiksować na gładką  lejącą się masę. Odstawić na bok.
Farsz:
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 0,5 kg. pieczarek
- 1 cebula
- 2 łyżki natki pietruszki
- 2 łyżki masła
Jajka pokroić w kosteczkę. Ja wspomogłam się szatkownicą do gotowanych warzyw - nie nawidzę kroić jajek. Natkę pietruszki posiekać.
Połączyć jajka, natkę i farsz pieczarkowo-cebluowy . Dobrze wymieszać.
Dodatkowo: 
- Bułka tarta
- 2 jajka
- Olej
Na usmażonych naleśnikach kładziemy farsz i zawijamy w krokiety ( zaginamy górę i dół do środka i zwijamy w rulonik jeden bok)
Krokiety maczać najpierw w jajku, a potem w bułce tartej i smażyć na rumiano z obu stron w oleju.
 
 
Zaskoczyłaś mnie tymi jajkami w farszu, ale wyglądają swietnie.
OdpowiedzUsuńi tak samo smakują :)
Usuń