Filety z kurczaka pod marchewkową pierzynką

Bardzo proste i szybkie danie. Samo przygotowanie zajmuje ok. 10 minut.











SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:
  • 4 średnie marchewki
  • 4 łyżeczki majonezu
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
PRZYGOTOWANIE:

  1. Kroimy pierś z kurczaka tak aby wyszły 4 filety.
  2. Smarujemy każdy filet łyżeczką majonezu.
  3. Obieramy marchewki i trzemy na średnich oczkach tarki.
  4. Posypujemy marchewką każdy filet.
  5. Wstawiamy do nie nagrzanego piekarnika i ustawiamy temperaturę 190 stopni na 35 minut.
 Podajemy z czym lubimy. Ja wykorzystałam, że piekarnik i tak włączony i podałam z frytkami.


Przy okazji zaangażowałam szkraba do przeżucania frytek z talerza do pocukrzonej wody i zyskałam spokój na parenaście minut :)







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

to i owo DLA ZDROWIA